Muovikassillinen lankoja ja joulumietteitä

Isän käytyä eilen rupesin heti tekemään vaalimainoksia silmät kiiltäen ja aivot palkkalangoissa pyörien. Kaivelin illalla omaa lankalaatikkoani ja totesin pohjalla lojuvan sammaleenvihreää Tangoa, joista minulla oli joskus tarkoitus samanvärisen Seitsemän veljeksen kanssa kutoa itselleni pörrösukat, samanlaiset kuin ex-miehekkeen äiti minulle joskus kutoi. Muistelin sitten lukeneeni (yllätysyllätys) Neulonta-sähköpostilistalta Tangon käyttötarkoituksista sellaista, että se olisi loistavaa materiaalia hiusdonitsien tekemiseen. Äidin lempiväri sattuu olemaan vihreä…

Kysäisinkin tuossa sitten äidiltä tänään, mitäs jos hän saisi minulta joululahjaksi sellaisia hiusdonitseja jotka eivät revi hiuksia irti päästä ja sain lämpimän halauksen! Kudonkin äidille koko Tango-kerällisestä hiusdonitseja, alustavalla suunnitelmalla 24s / 3 puikkoa. Äiti mainitsi haluavansa myös mustia, paksuja ja kestäviä pannulappuja, joten rupesin kotona katselemaan miehen risoja farkkuja kaapista esiin, eipä mies luvannut vielä mitään, mutta ajatus on olemassa.

Isä oli äidin luona käymässä ja jätin hänelle levykkeellä flaijerit ja sain palkkani, säkillisen erilaisia lankoja. Pahasti vain vaikuttaa siltä että suurin osa on erittäin karkeaa ja paksua tekokuitua tai vastaavaa, josta tehtyjä peittoja minä en haluaisi käyttää. Pulmana onkin mitä noille langoille teen…

Liityin myös Nordic Knitblogs -renkaaseen. Kävin selailemassa jäsenten sivuja lävitse ja heti tuli innostus kutoa rogue-huppari tai joku yksinkertainen käyttöpaita vaikka Kotiväestä. Novitan sivuilta en onnistunut saamaan tämän kauden lankojen värikarttaa, mutta #neulonta-kanavalla minua autettiin ja totesin rakastavani Novitan kirkkaanpunaista. Ihmettelin kyllä kuinka Huopasen värikartta voi olla noin suppea — toisaalta jos lanka on vielä uusi, sen väristön suppeus on ymmärrettävää.

This entry was posted in Life, Old Handiworks blog and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Muovikassillinen lankoja ja joulumietteitä

  1. Anonymous says:

    Jos ensimmäistä isompaa projektiaan kuten paitaa neuloo, niin en suosittele Kotiväkeä… Se on niin turhauttavan ohutta. :)

    Kristel

  2. Myrtti says:

    Hehe, pelko pois!

    Kaksinkertaisena minä sillä ajattelinkin kutoa — Kutoisin muuten Tennesseesta, mutta sitä ei ole haluamaani kirkkaanpunaista…